Vi er i gang med trening.

Når kan jeg begynne å trene med valpen?

Dette er et spørsmål jeg ofte får på kursplassen.

Jeg bygger min trening på lek og belønning. Jeg tar hensyn til at valpen har et stort behov for søvn og hvile. Så jeg trener kun i de perioden som valpen selv er aktiv og jeg trener aldri så lenge at valpen blir sliten.

Jeg har fokus på at trening skal være morsom, vi trener i korte økter og helle litt ofte.

Jeg tar hensyn til valpens unge alder også når det gjelder fysisk aktivitet. Små valper og unghunder må man ta hensyn til, de skal ikke mosjoneres i ordets retteforstand.

For de som kjenner meg og som trener sammen med meg, vet at jeg belønner den atferden jeg jeg ønsker at valpen/ unghunden skal gjøre mer av.  Jeg belønner med ros, godbit, lek og kos. Jeg ønsker å bruke ulike former for belønning som valpen setter pris på.

Jeg er bevist hvilken belønning jeg bruker ut i fra hva valpen har prestert og hvilket aktivitets nivå jeg ønsker at valpen skal ha.

Det er mye godbit som brukes når nye øvelser skal læres inn. Mat demper og roer hunden, så den får med seg hva den skal lære, mens lek girer opp og den får ikke alltid med seg det de skal lære. Ved innkalling f.eks er det fint med lek som øker aktiviteten, så valpen kommer fort inn til meg. Det gir en super innkallings trening.

Godbitene jeg bruker er små og velsmakende. Når jeg skal lære inn en ny øvelse hos hunden blir det hyppige belønninger. Da er en sulten valp et godt utgangspunkt. Er valpen mett og ikke interessert i godbiten, vil den ikke oppfatte den som en belønning.

I treningen belønner jeg ekstra mye om valpen gjør en ekstra god jobb. Den får alltid belønning ved innlæring, men den er variabel. Dersom alle belønninger er like, lønner det seg ikke for hunden å yte litt ekstra.

Valpe kurs er topp og være med på.

Oslo hundeskole har holdt valpe kurs siden 1992. Jeg vet av erfaring hvor viktig det er å gi valpen en god start. Gjennom valpe kurset jobber vi med å skape god kontakt, forståelse og trygghet mellom valpen og hundefører. Valpe kurs passer for de som vil ha en velfungerende familie hund og for de som vil drive med en form for hunde sport.

På valpe kurset jobber vi med

Innkalling

Håndtering

Sitt

Bli

Kontakt med fører

Forstå hunden din

Vi lærer inn de ulike øvelsene på en positiv måte med hjelp av godbiter. Du lærer om riktig bruk av stemme og kropps språk. Du lærer om hva du skal belønne og når du skal belønne.

Kurset starter med en svært underholdene teori kveld, der det blir gått gjennom grunnlegende ting for å få en god start sammen med hunden din.

Kurset består av 10 kursvelder.

Valpe kurset går to kvelder i uka inkludert teori kvelden og bruksdag. På bruks dagen møtes alle til en inholdsrik dag. Hundene opplever å trene på et nytt sted enn kurs plassen. Det blir en morsom økt med søk i skogen, der hunden skal finne fører. Dagen avsluttes med grilling og hygge og helt til slutt en morsom hundesprint.

Etter endt valpe kurs, er man klar for nye utfordriger og mer lærig gjenom grunnkurset.

Det er så gøy og trene med hund!!!