Et godt team rundt seg.

En tanke slo meg her i disse aktive vintersport dager. Vi ser at toppidrettsutdøvere på ski sklir over målstreken, etter at de har tatt ut det siste de hadde av krefter for å nå et mål de har hatt en drøm om å nå. De har lagt ned utallige timer med trening og forberedelser til nettopp denne dagen, denne konkurransen der det var en jev tittel å hente for helt fantastiske prestasjoner. Alt klaffet denne dagen. Timer, uker, mnd og år med forberdelser har gitt resultater. Det som ikke kommer så tydelig frem når utdøveren strekker armene i været, så ufattelig glad for å ha oppnådd så gode resultater, er det teamet som til en hver tid står rundt og legger til rette for at hovedpersonen skal ha det beste utgangspunktet for å lykkes. Et team med full kontroll til en hver tid. 

De gir motivasjon, sørger for trivsel og utvikling.

Teamet sørger for at utøveren får nok og riktig trening, tilstrekkelig med søvn og hvile. Noen har ansvaret for kost og riktig ernæring, mens andre har ansvaret for det medisinske. Mens andre igjen har ansvaret for det økonomiske og profilering. 

De forbereder og planlegger treningene, konkurransene og alle reisene de skal på. De får mental trening og oppfølging. De fører oversikt over treninger, mål og resultater. Alt er tilpasset og skreddersydd for kortsiktige og langsiktige mål. Alle har faglig kompetanse på sitt ansvarsområde.

En slik team leder er jeg...

Det vil si jeg fyller alle disse rollene, så godt jeg kan, for min "topp idrettsutøver" 

Jeg er bevisst på riktig næring, trening både fysisk og psykisk, jeg motiverer, planlegger og forbereder alt i hveragen, treningen og til konkurranser for min "topp idrettsutdøver"

Jeg sørger for å legge alle disse postene til rette for at min utøver (hund) skal lykkes. Det er jeg som setter ønskelige mål for oss, men  som vi sammen jobber for å nå.

Jeg er opptatt av å stadig søke mer kunnskap på alle felt for å kunne gi min beste treningskompis de aller beste forutsetninger for å lykkes. Siste faglige påfyll var på fysioterapi delen.

Skal vi oppnå noe, må jeg ha villigheten som kreves for å få det til. For meg er det viktig med gode mål, det gir meg viljestyrke til å jobbe for og mot målet.

Et mål for meg er en sterk motivasjonskilde.  

Jeg blir fokusert og mer tilstede i det jeg gjør. Jeg får en drivkraft av at dette betyr mye for meg og jeg utfordrer meg selv.

Som teamleder for min hund er jeg målbevist, disiplinert og jeg arbeider strategisk og målrettet.

Så med et lite smil om munnen må jeg innrømme at jeg kan se en liten likhet i alt det jeg gjør for mine hunder, med å legge til rette og ivaretar på best mulig måte. Det er så viktig med et godt team rundt seg i med gang og motgang. Så sørg for god motivasjon og trivsel for din hund og ditt team. Husk at motivasjon smitter.

Kos dere og ha det gøy sammen i trening, konkurranse og i hverdagen.

 

For meg er ingenting umulig, det umulige kan deles opp i muligheter. <3