Årets første utstilling.

Det ble en helt fantastisk start for team Oxzar på utstillings året 2017.

Lørdag 21.01.2017 var det Norsk Schnauzer klubb som stod for utstilling i Letohallen.

Det var Markku Kipina som dømte rasen denne dagen.

Jonson jobbet godt denne dagen. Han var helt fantastisk og jobbe med. Markku satte Jonson opp som BIR. Vi hadde møte tid klokken 12.00 og med litt forsinkelser, så gikk det ganske fort til vi skulle inn i gruppen. De hadde slått sammen flere grupper denne dagen, så det var litt av et syn der gruppene kom inn. Først kom flotte representanter for drivende jakt hunder inn. De utstyrt med kluter og hånkler som skulle fange opp sikkel fra deres hunder, jeg med litt god avstand bak for ikke å komme rett i sonen for sikkel på avveie, med en børste i hånden. Vi lo godt alle sammen. Topp stemning i gruppen.

Gruppe dommer var Gunnar Nymann, alltid like blid, vennlig og høflig. Han plasseret Jonson som BIG 3.

Søndag var det Norsk Grand Danios Klubb som stod for utstillingen.

Vi hadde møte tid klokken 09.00 denne dagen og det var Saija Juutilainen som skulle dømme yorkene.  Jonson var på topp, jeg kjente at han hadde en super driv, han var leken og viste stor glede. Det er så flott å få jobbe med en hund som gir så mye av seg selv. Han fikk en flott kritikk fra dommeren. Hun plasserte Jonson som BIR.

Det ble litt vente tid før vi skulle inn i gruppene denne dagen, så vi reiste hjem og lot Jonson få slappe av litt før vi reiste tilbake til hallen for gå i gruppen. Også på søndag hadde de slått sammen flere grupper, så vi var i konkurranse med flere flotte hunder som representerete sin rase.  Saija som dømte Yorkene, dømte også gruppen. Hun satt Jonson opp som BIG 1. Så da ventet vi litt til før det var tid for BIS finalen på året første utstilling for våres del.

BIS dommer for dagen var Hanne Laine Jensen. Alltid litt ekstra glede når man får lov til  gå inn og vise frem sin rase og sin hund i BIS finalen. Jonson hadde vært på topp hele helgen og i BIS finalen var det inget unntak. Han gjorde meg stolt over den jobben som han gjorde. Vi stor koste oss og hadde det så gøy sammen. Etter at dommer Hanne Laine Jensen hadde sett på alle BIS finalistene ble vi "sendt" ut for så å rope opp en etter en BIS finalist som hadde plassert seg.

Det er en litt magisk følelse å stå der sammen med sin beste trenings kompis, sin alltid lojale venn, Ja det er Jonson jeg snakker om... Å høre at det ropes opp plassering etter plassering.

Hjerte gjør et ekstra lite slag når vi blir rop opp som BIS 2 denne dagen. Det er alltid like stort å få oppleve dette sammen med Jonson. Det ligger mye jobb og forberedelser bak disse resultatene. Jeg setter stor pris på at jeg får jobbe med denne flotte hunden og at vi sammen når nye resultater. 

Ønsker å avslutte med å gi ros og varme ord til helgens flotte dommere og til de dommerene som vi har møtt i ringen gjennom 2016.

Det er så hyggelig å kunne reise hjem fra en lang utstillings helg med en god følelse på at vi sammen har hatt en god opplevelse i fra dommerene.

Jeg selv er svært opptatt av å gi min hund de beste forutsettninger for å lykkes. Alt fra fysiske behov til psykiske. Alt er nøye planlagt, med svært god rutine som gir hunden min en trygg forutsigbarhet, i den grad det lar seg gjennom føre. Når det kommer til selve bedømningen i ringen av dommere er det ikke alltid jeg får tatt ansvar for hvordan min hund oplever det. Selv om jeg hele tiden ønsker å "ligge et hestehode" foran for å forsikre meg om at min hund får en god opplevlse. Med svært få unntak, så må jeg si at vi stort sett alltid møter flotte dommere som gir både Jonson og meg en god opplevlse i ringen. De møter hund og eier på en vennlig og trygg måte.

Dommere som står der i ringen i mange timer gjennom lange dager som skal ta raske avgjørelser på hva de ser og kjenner akurat den dagen. Vi kan fort glemme den ennorme jobben disse dommeren gjør for hundene og oss handlere. Hører av og til misnøye rundt ringen om hva man syns om dommeren man nettopp har vært inne hos og fått en bedømning. Men tenk hvor mange hunder og handlere/eier disse dommerene møtergjennom en hel helg. Ser aldri eller hører aldri at de klager på oss. Så et stort takk til alle dommere, for at dere gir oss en så god opplevelse i ringen.

Vi ser frem til og gleder oss veldig til mange nye opplevelser gjennom utstillings året 2017.