27 oktober 2019 var jeg invitert til SYTS, Svenske yorkshire terrier klubben, sitt oppdretter seminar, for å snakke om handling og trening med hund. Jeg ble så glad over å se et så stort oppmøte denne dagen. Lokalet var fullt av forventningsfulle kursdeltakere som hadde satt av dagen til å være med på SYTS sitt oppdretter seminar.
Henrik Johansson startet dagen med å fortelle om sin bakgrunn og erfaring. Hans kennel er Henrikville og han har 19 års erfaring med av avl på rasen yorkshire terrier. Han har avlet frem ca 35 yorkshire terrier champions.
Henrik ble FCI-certifiert dommer i 1992.
Henrik fortsetter sitt foredrag med å gå gjennom dommerkompendiet, som brukes på dommerkonferanser, for å beskrive definisjonen av rasestandar til våre dommere. Han gikk gjennom yorkshire terrieren sin historie og rasestandaren.
Henrik holdt et meget interesant foredrag med sin herlige lune humor. Helt fantastisk.

Etter lunch gikk jeg gjennom hvordan man på best mulig måte kan vise frem sin hund på utstilling.
Jeg snakket om hvordan man trener og på best mulig måte forbereder hunden og seg selv til utstilling. Vi har ca 3 minutter på oss i ringen, så det gjelder å være god på timing, ta raske avgjørelser og takle stress.
Jeg gikk gjennom tening av hunden på bordet. Det er her du har dommerens fulle fokus. Dommeren ser kun på din hund og kjenner på hunden. Her gjelder det at hunden lar seg håndtrere av dommeren og at handler er bevist sin oppgave med å vise frem sin hund på best mulig måte mens den er på bordet.
Avsluttet fordraget med et viktig budskap. Ha en hyggelig tone i og utenfor utstillings ringen. Vis respekt overfor dommer og medutstillere.
Et stort og varmt takk til den svenske Yorkshire terrier klubben som inviterte meg til å snakke om det som jeg jobber med, trening og forberedelser av handler og hund til utstilling.

Bilde er tatt av Marthe Norström <3