Bare flaks?

Hva skal til for å lykkes gang på gang?

Er det bare flaks?

 

Vi ser at noen lykkes gang på gang enten det er i idrett, lagspill eller i utstilling. Er det bare flaks?

For å lykkes, for å bli veldig god på noe trengs mer enn bare flaks...

Vi har alle hørt i vår idrett, utstilling, at det skyldes at den som vinner kjenner dommeren, det er "tryne tillegg" osv. men kan det være at man oppnår gode resultater fordi man jobber hardt for det?

For en utenforstående kan det se lett ut, mens det i virkeligheten ligger mye jobb bak, som ikke kommer frem når man er i utstillings ringen.

For meg er det viktig og ha et godt samarbeid sammen med hunden min. Tillit og respekt bygges opp fra ung alder.

"Take your passion and make it happen"

Jeg har alltid klare mål. Langsiktige mål og mål for den enkelte trening. Jeg vet alltid hva jeg skal trene på. Da vet jeg også hvilken atferd det er jeg ønsker å belønne. Når jeg møter på problemer/utfordringer er jeg opptatt av og finne løsninger. Ikke finne unskyldninger eller unngå alt som er utfordrende. Nei, jeg ønsker å jobbe gjennom utfordringene og få resultater.

Som trener/handler er jeg veldig bevist på hva jeg belønner, hvilke signaler jeg sender og hvilke kommandoer jeg bruker. Når jeg belønner hunden, så "forteller" jeg den at dette var bra, dette vil jeg ha mer av.

Som instuktør på kursplassen kan jeg se at hundene får gobit. Så spør jeg, hva belønnet du nå?

Æh... jeg vet ikke.... Får jeg til svar.

Ikke rart at hunden blir forvirret! Den tror nettopp at det den gjorde var det som eieren ønsket, mens neste gang de gjentar samme atferd, for å oppnå en ny godbit, så får den ingen ting, for eier viste ikke hva som ble belønnet.

Så det er viktig og være klar og tydelig og vite hva det er man ønsker å belønne.

Jeg er nøye på faste rutiner og vise hunden min tydelig hva det er jeg ønsker. Å være inkonsekvent hundetrener ødelegger en god relasjon til hunden og det gir ingen god fremgang i treningen.

Jeg vet at jeg kan oppfattes som litt "fraværende" sosialt på trening og spesielt på utstilling før jeg har vært i ringen. Sannheten er at jeg er så absolut til stede, men jeg er 100% tilstede for hunden min.

Dette har vi sammen jobbet så hardt for. Jeg har et klart bilde på hvordan jeg skal jobbe med hunden min under konkurranse. Så fullt fokus på hunden. Hvis jeg forventer/ønsker at min hund skal ha fullt fokus, ja da må jammen jeg ha det også!!!

Så de som kjenner meg vet at dette ikke er vondt ment, men det er fullt fokus før vi skal i ringen. Sosialt og hyggelig samvær setter vi stor pris på når vi er ferdig i ringen.

Jeg kjenner hundene mine godt og vet hva som trengs hos den enklete hund og hva jeg kan forvente meg av atferd og utfordringer. Jeg vet også at min dagsform og humør påvirker min hund. Så dette er jeg veldig bevist under trening og konkurranse.

Jeg gjør feil og det går ikke alltid som jeg hadde tenkt, men jeg lærer av det. Etter mange år med trening av egne og andres hunder, har jeg fått med meg masse erfaringe som jeg bruker i videre trening.

Jeg er opptatt av å være positiv. Alt av negative tanker og følelser prøver jeg bevist å holde unna treninger og konkurranse. Det er ikke alltid like lett, men jeg er veldig bevist på dette!

På mine treninger jobber jeg med momenter, som jeg setter sammen. Jeg ønsker et helhetlig bilde av en ekvipasje med harmoni og godt samarbeid.

Jeg er tro i min trening, ikke nølende, men jeg er selvsikker og har tro på det gjør sammen med hunden min.

Gjennom flere år med trening, prøving og feiling har jeg fått til god timing for belønning og det gir resultater.

Jeg tilpasser treningen til hver enkelt hund som trenes. De er alle enkelt individer med ulike utfordringer.

Jeg har fokus på utviklig, fremdrift hos hunden og hos meg.

Jeg er stadig på søken om å lær mer. Jeg ønsker å utvikle meg som trener og handler. Jeg søker kunnskap hos de som har god erfaring, lytter med to ører og tar med meg det som kjennes riktig for meg. Jeg har vært utrolig heldig som har fått lære av noen av de beste.

Det inspirer meg og det gir meg noe å strekke meg etter.

Med god kommunikasjon rundt hunden ønsker jeg å spille på dens naturlige atferd. Det er viktig for meg å få frem det beste i hver enkelt hund.

Jeg er instillt på å bruke mye tid for å oppnå gode resultater. Jeg vet at det ikke kommer av seg selv.

Jeg har høye forventninger til meg selv, skal jeg oppnå dem må jeg jobbe hardt!!

 

Så med en liten pause med kaffe og noen notater her på vår hjemme side, er det nå ut og kose seg med trening sammen med mine helt fantastiske trenings venner <3