Mental kondisjon.

For de som kjenner meg, vet de at jeg er litt over middels opptatt av hund og godt samspill med hunden. Jeg er stadig på søken etter ny kunnskap for å kunne forbedre meg, hunden min og vårt samarbeid.

Jeg har den siste uken vært på to spennende fordrag der kommunikasjon med hund og fokus på egen mental kondisjon har vært tema. Jeg lærer noe nytt hver gang som jeg tar med meg videre i treningen sammen med mine hunder.

Jeg er spesielt opptatt av hundens atferd og hundens språk, for at jeg lettere skal kunne forså hunden min, hvorfor den gjør som den gjør, hvilke signaler den sender meg og hva jeg evt kan og bør gjøre anerledes. For meg er det viktig med innsikt og forståelse av hundens atferd og språk.

Jeg er sikker på at mitt hundehold og min trening blir enda bedre når jeg enda mer kan forstå hundens språk og signaler.

Jeg ønsker mer kunnskap som jeg kan omsette til praktisk handling sammen med hundene mine.

Samarbeidet mellom hund og menneske er av gammel dato, men det har nesten hele tiden vært et samarbeid bare på den ene partens vilkår. Vi har våre ønsker som vi vil at hunden skal oppfylle.

Hunden har en helt fantastisk tilpasningsevne, ved å klare sitt eget språk for så å forstå vårt språk. Jeg ønsker et fullverdig og godt forhold til mine hunder, så derfor vil jeg lære mer av hundens utrykk og atferd og hva den innebærer.

Det er også viktig for meg med mental kondisjon.

Være bevistpå meg selv og være bevist på hvordan jeg kan på virke og forandre. Vi som trener med hund er svært opptatt av og gi hunden vår de beste forutsettninger og forberedelser for å lykkes, men det er viktig at vi også forbereder oss selv og gir oss selv de beste forutsettninger for å lykkes. Jeg er alltid bevist på hva det er jeg overfører til hunden. Er det jeg som "bremser" vår utvikling? Hunden er ikke med å planlegger treningene, ikke er den med å avgjør hvordan treningen skal foregå og den er ikke med å evaluerer den heller. Så av 4 momenter for en trening:

1 Hva vil jeg trene og hvorfor, planlegging

2 Ha en plan og gjerne en plan B

3 Gjennomfør sammen med hunden

4 Evaluer

Så 3 av 4 momenter i treningen handler om fører og enda så skylder vi på hunden når vi ikke får til noe....

Det er derfor viktig og være bevist på seg selv. Er jeg i balanse? Har jeg det bra? Er jeg motivert og trives jeg?

Husk at dette er lag spill, sammen med hunden din er dere et team. Det er du og hunden din. Det er viktig med full tillit også må hunden og du våge å prøve.

Jeg er opptatt av og gi hunden min selvtillit. Vi skal ha det moro sammen. Det styrker forholdet mellom hunden min og meg.

Jeg ønsker å gi oss felles mestrings følelse.

Når jeg først går inn for noe så er det med en tanke bak det jeg gjør. Jeg ønsker å jobbe målrettet. Jeg ønsker fremgang for hunden min og vårt samarbeid gjennom trening og godt samspill.

Det er viktig og finne en god balanse mellom indre og ytre stress. Være bevist på hvordan vi påvirkes av de ytre omgivelsene.  Press og forventninger en setter til seg selv og som møter oss hos andre, hvordan påvirker det oss?  Jeg ønsker å være min hunds inspirasjon og da må jeg være bevist og jeg må ha beviste tanker rundt dette med mental kondisjon. Jeg ønsker å være en trygg leder i vårt team og gi hunden min motivasjon.

Jeg er alltid bevist på hva jeg gjør i trening og hva jeg gjør i konkurranse, for å gi hunden min  og meg selv de beste forutsettninger for å lykkes.  

Jeg prøver også å tenke litt "utenfor" boksen i trening, tenke variert og ta det som en positiv utfordring.

Når man lykkes og når sine mål, kommer det sjelden frem hvilken jobb som ligger bak, det handler ikke alltid om at man hadde flaks den dagen...

Det er et resultat av kunskap, erfaring, hardt arbeid og målrettet trening.

Jeg har en power setning som har fulgt meg gjennom mange år i trening og utvikling sammen med hundene.

"Take your passion and make it happend!!" fra Flashdance.

Det hele startet med en drøm, som jeg sterkere og strekere ville nå.

Videre i sangen synges: First when there`s nothin but a slow glowi`n dream. That your fear seems to hid deep inside your mind.

All alone i have cried silent tears full of prid in a world made of steel made of stone...

Ved hard og målrettet arbeid og et sterkt ønske om å nå mine mål sammen med mine hunder, har kunnskap og beviste valg vært veien og gå for meg. What a feelin!!!

 

Det er i utstillings miljøet som i andre grener der det er konkurranse, av og til "tøffe tak" en må stå i. Det har da vært svært godt å ha mental trening i bagasjen, så man kan ta beviste valg for seg selv.

For meg er det viktig med personlig styrke, fremfor styrke over andre.

Hva er viktig for meg? Jeg ønsker å ha et positivt fokus på jobben jeg gjør, hunden min og de rundt meg. Det er et bevist valg. Men det er ikke nok og bare si eller tenke at jeg skal være positiv. Det er bevist trening som over tid gir resultater. Fake it til you make it er det noe som heter. Fake it til you become it er mer riktig. Ved bevist trening og jobbing kommer resultater både hos hund og fører ;O)

Highfive 🙂